Categories
Uncategorized

Top 4 Manieren om videomarketing in de bouwsector te gebruiken

Videomarketing heeft een revolutie teweeggebracht in de marketingcontent voor de bouwsector. Niet alleen trekt videomarketing een grotere markt aan, het graveert ook de informatie tijdig in hun hoofd. Volgens een studie van Cielo uit 2019 behouden kijkers 95% van een bericht als ze het in een video bekijken, vergeleken met 10% als ze het in tekst lezen. Bouwbedrijven hebben een grote markt, gericht op aannemers, ontwikkelaars en distributeurs, en hebben dus een medium nodig dat een breder publiek aantrekt. Videomarketing is een tactiek die wordt gebruikt om de betrokkenheid en de zichtbaarheid te vergroten.

Bekijk deze top 4 manieren waarop u videomarketing kunt gebruiken voor de bouwsector.

1. Levende video’s

Een groot voordeel van live video’s in de bouwsector is dat ze niet zo duur zijn en kunnen worden uitgezonden op tal van platforms zoals Facebook, Instagram, Periscope en YouTube Live. Deze video’s vergemakkelijken de interactie met leveranciers, belanghebbenden en klanten. Klanten willen het authentieke achter de schermen zien, maar ze kijken ook liever naar een video dan naar een advertentie. Onmiddellijke bevrediging van video’s verhoogt uw publiek en verhoogt zo uw ROI en de totale winst, vandaar dat het een goede investering is.

2. Handleiding video’s

Deze vorm van digitale marketing versterkt de relatie van een bouwbedrijf met zijn klanten. Bijvoorbeeld, How-To en FAQ’s video’s zijn een geweldige manier voor uw klanten om meer te leren over uw bouwbedrijf gratis. Deze snelle video’s zijn geweldig als het gaat om het demonstreren van hoe een product te installeren, of het beantwoorden van veelgestelde vragen over uw producten en diensten. Het opleiden van uw klanten is een prachtige manier om het vertrouwen in uw merk en bedrijf te verzekeren. Veel potentiële klanten gebruiken YouTube als zoekmachine. Uit een onderzoek van Oberlo in 2019 blijkt dat YouTube de op één na grootste zoekmachine is, die meer dan 1,5 miljard gebruikers per maand ontvangt en dagelijks meer dan 1 miljard uur aan video’s afspeelt voor gebruikers. Deze statistieken tonen de kracht in aantallen aan als het gaat om videomarketing.

3. Time Lapse Videos

In de bouwsector is er tijd nodig om het proces af te ronden. Heeft u wel eens gedacht aan de tijd en de details die gepaard gaan met het bouwen van een nieuw plein? De time lapse videotechniek maakt het mogelijk om de evolutie van een traag bewegend proces van het bouwen van wolkenkrabbers naar het installeren van nieuwe hardhouten vloeren in woonhuizen te versnellen, zonder dat dit ten koste gaat van de waardevolle benodigdheden voor het project. Deze techniek is ideaal voor de bouwsector omdat het elk bedrijf in staat stelt om zijn succes te tonen, zijn vaardigheden te adverteren en een groter publiek aan te spreken. Deze video’s accentueren de complexiteit van bouwprojecten en genereren zeker buzz.

4. Getuigenisvideo’s

Niets weerspiegelt het succes en de betrouwbaarheid van een bouwbedrijf zoals testimonial video’s.

Testimonial video’s zijn geweldig voor industrieën waar een reputatie van cruciaal belang is. De reden waarom specifiek bouwbedrijven profiteren van dit soort digitale marketing is omdat ze op authentieke wijze overtuigend succes benadrukken en de klanttevredenheid verhogen, terwijl ze tegelijkertijd de constructie laten zien. Sutherland Weston heeft in 2019 een onderzoek uitgevoerd, waarin wordt benadrukt dat 90% van de respondenten die zich het bekijken van online recensies herinneren, beweren dat positieve online recensies de aankoopbeslissingen beïnvloeden. Testimonial video’s verhogen automatisch de geloofwaardigheid en helpen om leads om te zetten in kopers.

Implementeer deze videomarketingstrategieën om uw klanten sneller dan u zich kunt voorstellen op “Play” te laten klikken. De bouwsector moet zich aanpassen aan nieuwe digitale marketingstrategieën om toonaangevend te zijn in de sector. Het vergroten van de exposure, het versterken van de geloofwaardigheid, het opleiden van de consument en het converteren van leads zijn allemaal voordelen van videomarketing in de bouwsector. Waar wacht u nog op? Camera, Rolling en actie.